понедељак, 21. новембар 2011.

kako napraviti sto za presvlacenje bebe

Stolić za povijanje beba je jako koristan dio namještaja. U velikom broju prodavnica ovaj mali komadić namještaja košta mnogo više nego neki njegovi rođaci, kao što su radni ili noćni stolovi. Zašto je to tako najbolje znaju industrije namještaja, koje se uklapaju u jednu kompleksnu marketinšku priču vezanu za roditelje koji ne žale sredstva kako bi njihovom djetetu bilo što bolje i što udobnije. Tako da umjesto da novi roditelji dobiju nekakav podsticaj, oni zapravo dobiju priviligeju da kupuju većinom nepotrebne stvari po nesrazmjerno i neprmjereno velikim cijenama. Takav je slučaj i sa stolom za povijanje beba.
Svi oni roditelji koji su do sada stekli iskustvo sa povijanjem i presvlačenjem beba, znaju kako to može da bude zamorno pogotovo ako se radi u nekom niskom položaju. U tom neudobnom položaju obično prvbo nastrada kičma. Da bi to izbjegli poželjno je koristiti odgovarajuće površine, koje se nalaze na odgovarajućoj visini.
Kako su cijene ovih stolića velike, kao što smo to već napomenuli, mi vam predlažemo da taj stolić napravite sami. Pa stoga  buduće mame, nagovorite vaše muževe ili prijatelje nek se prihvate alata i zabava može da počne.

Potrebno za izradu stola za presvlačenje beba

  • Univer ploče u boji po izboru: 90*50cm (2 komada), za stranice 70*50 cm (3 komada), za police i lajsnu 70*12cm (4 komada)
  • Kant traka - gledajte da bude iste boje kao i ploča, a možete odmah u radnji tražiti da vam okantuju izrezane ploče
  • Točkći, 4 komada
  • Šrafovi, 4*60mm (28 komada) i 4*20 mm (12 komada)
  • Naljepnice za prekrivanje šarafa u istoj boji kao i ploče
  • Alat: bušilica, burgija (3mm) i produžetak za odvrtanje, odvijač
Sve to vidimo i na priloženoj slici
materijal za sto
Nacrt prema kome je izrađen ovaj model je ovakav. Vi to sve možete da mijenjate prema svojim nahođenjima, idejama, mjerama i naravno potrebama:
nacrt i mjere za sto

Postupak izrade stola

1) Mjerenje. Potrebno je obilježiti mjesta za rupe, tj mjesta gdje ćemo probušiti za šarafe.
mjerenje za sto
2) Bušenje. Naravno, nakon mjerenja dolazi bušenje. Izbušite mjesta koja ste prethodno obilježili.
busenje
3) Nakon što ste završili sa bušenjem jedne stranice, drugu stranicu izbušite služeći se ovom koju ste već obilježili i probušili.
sablon
4) Spajanje. Radi lakšeg montiranja spojite prvo lajsne s policom, tako što ćete prvo izbušiti rupe na univeru, pa onda zašarafiti.
spajanje
5) Dolazi na red i donji element. Prvo treba pričvrstiti donju policu koja je u ravnini sa stranicom i lajsnom.
donji element
6) Nakon donje police trebamo fiksirati gornju. Na isti način kako smo to uradili sa donjim elemetnom.
7) Na red dolazi i srednja polica. Nju treba prišarafiti posljednju.
srednja  polica
8) Kada smo završili sa spajanjem elemenata red je da pričvrstimo i točkiće. Točkići su jako važni jer je ovaj dio namještaja poželjno lako premiještati po kući. Prvo odredimo mjesta za točkiće na uglovima i obilježimo ih olovkom.
tockici
9) Potom izbuđimo rupe na obilježenim mjestima.
busenje rupa za tockice
10) i 11) Ostalo nam je samo da spojimo točkiće šarafima i da mjesta gdje se vide šarafi prekrijemo naljepnicama.
sto za prepovijanje 10 i 11
Naš stolić je sa ovim gotov. Da bi radna površina bila udobnija za vašu bebu, stavite jastuk koji možete da kupite u dezenu i dimenzijama koje odgoovaraju. Biće još ljepše ako i njega sami sašijete u svojoj kućnoj atmosferi. Također, policu možete opremiti i dodatnim đepovima ili plastičnim samoljepljivim kukicama, a ivica se može isjeći rulno kao na primjeru. Dok budete pravili ovaj sto maštajte kako ćete kroz nekoliko godina zajedno sa vašim djetetom praviti radni sto za prve školske časove.
;sto za povijanje beba

Нема коментара:

Постави коментар