понедељак, 21. новембар 2011.

ukrasi od papira

Ukrasi od papira Nova godina, rođendan, godišnjica, ili želja za malim znakom pažnje kojim bi ste obradovali voljenu osobu, sve su to samo neki od mnogih razloga da temu o kojoj ćemo danas govoriti oživite svojom kreativnošću. Naime, reč je o najjednostavnijoj ali i (po meni) najdragocenijoj vrsti poklona, ukrasu od papira. Nebitno da li je to mala koverta u obliku srca sa porukom, velika sjajna zvezda na vrhu jelke ili šarena spirala koja se proteže od jednog zida do drugog, nebitno da li je taj ukras konkretan poklon ili samo dekoracija, činjenica da ste vi odvojili vremena i rešili da začinite svoju misao malim delom vaše mašte, učiniće tu 'sitnicu' veoma posebnom.
Pored sjajnog osećaja koji dobijate kada nečemu što je prvenstveno bilo samo misao podarite oblik i nezaboravnog izraza lica vaših najbližih kada to ugledaju, ovom vrstom kreativnog izražavanja dokazaćete sebi da bilo kakvi kupljeni ukrasi nisu ni blizu vašoj jedinstvenoj kreaciji. Probudite umetnika u sebi.
Pošto nam, tako reći, nova godina već tapka pred vratima, a ovi hladni dani mirišu na snežne pahulje koje dolaze, daću vam nekoliko ideja kako da ukrasite ovogodišnju jelku. Sve što vam je potrebno su makaze, konac, lepak i malo kartona.
  1. Prvi ukras je prilično jednostavan. Uzmite dva parčeta kartona (možete iseći sa stare kutije od cipela) u obliku kvadrata, veličina stranice biukrasi od papiraNajljepši su onda kada se vi potrudite oko njih trebala biti oko 10cm. Na oba komada kartona nacrtajte identičnu zvezdu, srce, jelkicu ili pahulju, šta god vam se više dopadne princip je isti za sve, važno je samo da su potpuno iste veličine. Zatim uzmite makaze i na jednom parčetu kartona napravite urez (kao na slici) od jednog kraja do središne tačke. Isto napravite i na drugom komadu ali sada zarežite sa suprotne strane. Kada ste to završili ukrasite karton svojom omiljenom bojom, nalepnicama, isečcima sa slika. Na kraju, uklopite karton jedan u drugi, na vrhu probušite rupu za končić i vaš prvi ukras je spreman!
  2.  Šarene trake. Za ukras ovakvog tipa nije vam potreban karton, već običan papir, po mogućstvu što raznobojniji koji ćete iseći na trake. Možete koristiti stranice iz novina, magazina, beli papir koji ćete sami obojiti (eto prilike da od ovoga napravite porodičnu zabavu) . Isecite nekih 30 do 40 papirnih traka, od kojih ćete spajajući ih u krugove napraviti šareni lanac. Korišćen kao dekoracija zidova, garnišli ili obmotan oko same jelke, uneće puno vedrine u vaš dom. Ako ste već napravili dovoljno dug lanac, a imate višak papira, savijanjem šarenih tračica možete stvarati oblike poput srca, cvetnih latica ili kišnih kapi koje će dodatno osvežiti atmosferu. Pažljivo! Ako ste već rešili da ovakvim ukrasima dekorišete svoju jelku, obratite pažnju na električne svećice, tanak papir baš i ne voli njihovu toplotu. 
Videli ste, izbor je veliki a mogućnosti ogromne! Sa samo malo mašte ceo vaš dom može biti pretvoren u čarobno šareno carstvo. Za one koji se zaljube u ovakav način ukrašavanja, pa požele da malo eksperimentišu, evo videa koji će ih sigurno zainteresovati!

Нема коментара:

Постави коментар